Meest gestelde vragen over het gebruik van Toxic

Gewijzigd op Wo, 25 Sep om 3:27 PM

INHOUDSOPGAVE

Hoe kan ik een extra inlogaccount aanmaken voor Toxic?

Je kan extra inlogaccounts aanmaken voor collega's die deze nodig hebben. Stuur daarvoor hun naam en e-mailadres naar ons via het ticketststeem. Een van ons zal dan een account voor hen aanmaken en zij ontvangen instructies om in te loggen op Toxic. Het toevoegen van extra accounts is kosteloos en er is geen limiet op het aantal accounts. We raden wel aan om inlogrechten alleen te verlenen aan collega's die Toxic daadwerkelijk nodig hebben voor hun werk. Voor degenen die alleen WIK's en SDS's willen inzien, is het raadzaam om de publicatielink te gebruiken.

Ik wil graag inloggen in Toxic. Kunnen jullie een account voor mij aanmaken zodat ik kan inloggen met Toxic?

We maken alleen accounts aan voor medewerkers op verzoek van een bestaande Toxic-beheerder. Hiermee zorgen we ervoor dat het aanmaken van een account intern is goedgekeurd. Stuur ons een mail met jouw naam en e-mailadres, en wij maken een account voor je aan.

Is het mogelijk om een product toe te voegen aan de Toxic-database?

Ja, je kan zelf een nieuw product toevoegen aan Toxic als het nog niet bestaat in de database. Bekijk hiervoor de instructies in de gebruikershandleiding op pagina 20. Ons redactieteam verwerkt de nieuw toegevoegde producten. Daarna, ben je ook direct geabonneerd op deze producten en ontvang je updates.

Hoe abonneer ik mij op de nieuwsbrief?

Je kunt je inschrijven voor de Toxic-nieuwsbrief via deze link

Hoe houden jullie SDS-en up-to-date?

We voeren continu controles uit op onze achtergronddatabase (voor verouderde SDS'en). Gemiddeld bekijken we elke 2 jaar een SDS. Het is mogelijk dat er oudere SDS'en in Toxic aanwezig zijn. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals een leverancier die niet reageert op onze verzoeken of een oude SDS die nog steeds relevant is volgens de leverancier. Als je producten tegenkomt in jullie register waarvan je niet zeker bent, stuur ons dan een e-mail op toxic@sdu.nl en wij onderzoeken de situatie voor je.

Hoe vaak wordt een nieuwe SDS geüpload?

We updaten de database zodra we een nieuwere SDS ontvangen dan de versie die we al hebben. We controleren dit zelf, maar sommige leveranciers delen SDS-updates ook rechtstreeks met hun klanten. In dat geval vragen we altijd of Toxic-gebruikers deze naar ons doorsturen op het e-mailadres toxic@sdu.nl.

Worden we geïnformeerd als er een nieuwe SDS is geüpload?

Ja, je vindt deze informatie in het notificatie-overzicht in Toxic. Je kunt in je instellingen aangeven dat je wekelijks een e-mail wilt ontvangen met de notificaties van de afgelopen week.

Welke SDS-en moeten we actief bijhouden?

In Toxic kunt je ook 'eigen producten' toevoegen. Het onderhoud van deze producten doe je zelf.

Als we nieuwe SDS'en hebben, bijvoorbeeld van onze producten, hoe zorgen we ervoor dat deze in jullie database terechtkomen?

Je kunt deze zelf toevoegen aan de database via de knop 'product toevoegen' in het productregister. Kies vervolgens voor de optie dat je wilt dat wij het onderhoud verzorgen. Als je het CAS-nr. opzoekt op de SWZ-lijst, zie je het daar ook tussen staan. Het SDS is volgens de REACH-wetgeving opgesteld en omdat ethanol alleen in Nederland wordt aangemerkt als CMR, zie je geen H-zin terug in Rub. 2 of 3. Voor landgebonden wetgeving moet je kijken naar Rub. 15. Leveranciers zullen landgebonden wetgeving daar vermelden.

Aan welke diisocyanaten zijn er extra wettelijke eisen verbonden qua gebruik? Hoe kan ik dit opslaan?

Binnen Toxic is er geen functionaliteit om te filteren op producten met diisocyanaten. Het is wel mogelijk om te zoeken op CAS-nummer in je eigen productregister. Je ziet dan alle geabonneerde producten waarin de CAS-nummers van diisocyanaten aanwezig zijn. Je kunt deze producten vervolgens koppelen aan een werkplek om een overzicht te krijgen van alle producten binnen de organisatie waar diisocyanaten in zitten. Deze lijst is eenvoudig te exporteren via rapportages.